10.11.2020
Кое е важно за жената?
Между въпросите, зададени във викторина
бе и за мъж, какъвто предпочела би жената:
дали да е красавец, като рисувана картина,
дали да е богат или добър или интелигентен?
И ето отговора на участничка от страната:
"Богат да е, пък може грозен, импотентен!"..
Като разказа после, се разбра, че в прозата
със завист все във чуждото яйце поглеждала...
Богатство- имала, ала мъжът не умеел розата
ни как да поднесе, или да каже думи нежни,
към театъра, поезията бил с предубеждение...
а секса сам сменил със бизнес от рождение!..
Та ето, че след време взел съсед да оценява
че тя е секси, а също и на очите влагата..
И, като вратата бутнал, видял, че се отваря
и така започнала да се заплита сагата!...
Светът бил вече в панталона му и в словото!
Шемет и безброй лъжи, а също рискове за нея,
но сагата препускала във гръб на бизнесмена
по непозволени пътища, все повече устремена,
та ни харчовете й видял, ни честите забежки!
Намерила необходимото, летяла в небосклона,
а пък съпругът й получил следната бележка:
"С пари не може само! Намерих верния заслон!
Жената е съпруга, майка и уют в дома създава,
но нужна е и душата и сърцето на партньора!
Пари той трябва да печели, ала да й признава
и духовни нужди, а не място само в интериора!
Така скоро сагата приключила,защото кранчето
съпругът, оскърбен веднага спрял! Жестоко!
Станало като в живота- понасяло и хаванчето,
но и чукчето, когато млатело го от високо!....
А всички качества накуп не се намират често!
Нито има ги и в насрещната страна, та трябва:
Егото ви да не страда, а и окото да ви радва!
Ако ви носи на ръце- да ви уважава и от сърце!
За всичко да говорите, до болка да не спорите!
С еднакви вкусове за житието да сте омесени!
Еднакво ли ви се пътува, светът да ви е тесен!
А на младини били ли сте прекрасната дружина,
и в старостта един за друг загриженост ще има!
На късмет случаен не разчитайте, че жребий е!
Нито изборът ви да е временен, че не дребен е!
Не създавайте деца, не сте ли съвсем сигурни,
че партньорът ви това е, подходящ, завинаги!!!
Но нека всеки сам решава бъдеще какво създава!
© Ирина Филипова Всички права запазени
Иване, пропуснала съм твоя мил коментар, Благодаря от сърце!