Когато порасна
искам да стана
фея прекрасна,
принцеса голяма,
а може би е добре
да стана
просто послушно дете,
отмяна
на моята майка добра.
Или пък като татко,
да гледам ведро на света!
Ох, обърках се малко...
Не е лесно да избереш
какъв да станеш
като голям ти порастеш,
занаят да хванеш...
Но аз реших:
първо ще стана голяма,
ще пиша стих
също като мама!
После може би
друга работа ще захвана,
лекарка дори
добра може и да стана!
Но нека първо да съм голяма!
© Людмила Данова Всички права запазени