Какво като е време за мъгла,
за болести, пандемии, спринцовки?
Аз просто нямам място за тъга
и слагам си зелените пантофки.
Вали. Страхотно време е за чай,
сироп от клен, желирани бонбони.
Вали, обаче аз живея в май
а януари, слънцето го гони.
Какво като е време за скандал,
за мутри и заможни бизнесмени?
Аз имам най-червените сандали,
и млечен път – единствено за мене!
На зимата ѝ давам краен срок –
до утре да си взема ветровете.
Снежинка си приспивам със любов –
когато се събуди ще е цвете.
© Деница Гарелова Всички права запазени
Май ти си цветето! 🌺