Съдбата ни земна, човешка,
дали не е божия грешка?
Кой пише я?
Кой я решава?
Кой дните ни земни дарява?
Дали не я пишем самички,
дали не решаваме всички?
Животът ни,
път без посока,
кой дава ни тази насока?
Кой учи ни
силно да любим?
Кой сили ни дава
да губим?
Кой дава ни
обич в сърцата?
Кой всъщност
ни прави съдбата?
КОЙ?
© Валка Всички права запазени
"Има и кръгове,
средно големи,
на хора
с пламтящи сърца...
Чуждата болка
за своя приели!..."
Особенно последният кръг!