Нормално е да сбъркаш пътя,
ако не си го знаел отпреди,
и да тръгнеш напряко булеварда,
без нито за миг да те заблуди.
Но вчера мернах без да искам
надпис на стена с графити,
който гласеше на две-на три
"Не си ми мил, с живота се прости".
Загадка ли да беше или отговор
не знам или не мога да отгатна,
но шантаво таласъмче просто
в главата мира не ми даде оттогава.
Взех че се престорих на пират,
в квартала сред децата и тигър бях.
Но купих ли си зелени маратонки
в миг всеки в мен шегата разпозна.
© Мария Всички права запазени