Коледа е.
Накичена елхата грее.
В кухнята така ухае
на питка, тиквеник, бадеми.
Едно мъничко човече
оглася стаята с песни
и вярва в чудеса небесни.
Животът в пътя връща.
Дядо вече е джудже,
а баба пъргава Снежанка.
Подаръкът е налице.
Каква игра ще пада!
Коледният дух сближава
и любовта отново побеждава!
Семейното огнище топли
и стопява всички вопли.
Честити празници, приятели! Да ги посрещнем с вяра, любов и доброта!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени