5.05.2017 г., 9:51 ч.

Коледа 

  Поезия » За деца
569 0 1

Падат пухкави снежинки,

всичко вънка побеля, 

стана синкаво и тихо

и застлано с бяла пелена.

Тичат мънички дечица,

радостно крещят навън,

носят коледна елхица

и се чува меден звън.

Коледа ни носи светлина и радост,

във сърцето се усеща топлина и благост,

весело елхата всеки украсява,

на любими хора дари подарява.

Коледната нощ е свята за децата,

а тогава възрастните вярват в чудесата.

© Мария Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно стихче за Коледа, Мария!...Аз бих го завършила така : "Коледната нощ е свята за децата, даже възрастните вярват - в чудесата!" Поздрави от мен!
Предложения
: ??:??