Коледа си нямахме тогава,
имахме си само Дядо Мраз,
но въпреки това, не ще забравя,
празничното настроение у нас!
Очаквах с радост Новата Година:
"Какво ли ново ще ми донесе?
А старата?!... Как неусетно мина!
И с колко преживявания бе!"...
Нямахме тогава и камина,
но топло бе ни, с огъня във нас,
нямаше го Дядо Мраз в комина,
но подарък имахме, в уречения час!
Баба меси питка със паричка,
а мама – баница с късмети,
красях елхата – на върха звездичка,
ухаеше на мамини солети!
Дядо, виното налива с кана,
дежурен татко е на скара,
Парцалев ни разсмива от екрана,
в сърми кокошката отмаря...
Наздравица за всички – звънват чаши,
по детски радваме се с кака,
надежда свети във душите наши –
пак Нова е Година, как я чакам!
© Pepi Petrova Всички права запазени