Коледна дъга
Седемцветен снегът заваля,
възхитени премигват звездите,
с обкована от злато шейна
Коледа прелетя над страните.
На отрупана с обич софра
в сини рокли присядат мечтите,
а накичена с радост елха
горда тръпне с подаръци скрити.
Колко малко се иска от нас,
да нaлеем във чашите вино
и дадем на сърцата си шанс
в пъстроцветните идни години.
© Ивон Всички права запазени