Коледна приказка стана навън,
пада снежецът и сякаш е сън.
Пушат комини, шапки нахлупили,
чудни лули от сняг са си купили.
Дребни звездици огряват пътека,
звънка шейната и спуска се леко.
Палав елен и дребни сърнички
подаръци чакат заедно с всички.
Старец усмихнат чувала отваря,
радост дарява, на всеки повтаря:
- Коледа чудна да имате тука,
здраве, парички, късмет и сполука!
© Мария Всички права запазени