Вече вън се свечерява
и в душите ни изгрява
на НАДЕЖДАТА звездата -
с чудна мощ са днес словата
и, от устни промълвени,
в дело ще са претворени...
Избуява светла ВЯРА:
тръгва си година стара
и ще отнесе далече
всичките злини и вече
носи Новата Година
по смълчаната пъртина
дни щастливи и честити...
Да сме здрави! Да сме сити!
С дрян, с венчета по вратите,
с вкусни гозби по софрите
срещаме Година Нова...
Да се сбъдне благослова!
Мир и сговор - на Земята!
Да са все добри делата!
Радостите да не спират -
като ручей да извират!
ЛЮБОВТА - като жарава -
домовете ни да сгрява!
© Петрана Петрова Всички права запазени