Вълшебен сън. Дочувам звън
на сребърни звънчета.
Вълшебна нощ. Рояк звезди
ни гледат от небето.
Свята нощ – родил се е Христос.
Божий син слезе
тук при нас –
долу на земята.
Грее в светлини празничната нощ.
Коледно дърво се кипри в тъмнината.
Усмивки озаряват детските лица.
Любимите играчки са вече под елхата.
И масата е пълна с гозби, с благодат.
Бъдникът догаря тихо във огнището.
Ето коледари чукат на врата,
изпълва се домът със вяра и надежда.
Вълшебна нощ! Свята нощ!
Отново се роди Богът – Слънце.
© Румяна Маринова Всички права запазени