"Спънах се! Бутнах буркана с целувки.
Те разпилени по пода лежат."
Колко ли струват мамините милувки?
А от очите и капят сълзи…
Малка съм още, не зная цената,
и от беля на беля съм в захлас.
Мама се кара, но вечно в ръката и
след като падна, намирам се аз.
Гушва ме, гали ме. Тихо ми шепне,
колко добра и голяма ще стана.
Виждам в очите и, сърцето и тръпне,
и болка за нея е моята, по детски, изплакана драма.
"Спънах се! Бутнах буркана с целувки.
Те разпилени по пода лежат."
Няма по-нежни от мамините прегръдки!
Всичките грешки те ще простят.
Бележки: Специално написано по темата на новото поетично предизвикателство " Буркан с целувки". Уважавам поетичния професионализъм на Мария Панайотова, както и на останалите участници и поети в сайта, така че, за да не развалям нещата, качвам емоционалното си вдъхновение от чудесната тема, извън предизвикателството.
Моля не забравяйте, че ако ви хареса написаното в предизвикателствата, то може да уважите автора, като гласувате.
© И.К. Всички права запазени