Колко мога
Оставил ли си ме сама,
да бъда пух на чуждото одеяло,
макар да съм над земя,
станала тежка от зряло сляпо
прохождане.
Стъпките безследно си изгубих
в прахта на всичкото минало,
а аз все още си те помня - малък,
толкова, колкото мога от теб
сама да обичам.
*
Колко ли могат две легнали ноти,
да се разливат по линията на живота,
сливането е хармония, но мелодии
не ще остави само заплодена октава
**Октавата е основен музикален интервал. Субективно на слух октавата се възприема като два последователни звука, много приличащи си един на друг, но явно различаващи се по височина.
© Боряна Всички права запазени
Харесва ми!