на гърдите си нямам закачена табела
с надпис продава се
нито етикет с обозначена цена
тогава защо се опитват
да ме купуват разни мъже
и колко ли струвам
достойнството е безплатно
и не може да те нахрани
но ако го загубиш се превръщаш
в преоценена стока
или както сега е модерно да казват
секънд хенд
и ако се продадеш за пари
които уж не миришели
после как ще погледнаш в очите децата си
и как ще ги научиш какво е морал или съвест
как ще си простиш
© Нели Вангелова Всички права запазени