Колко те обичам
Дали, когато слънцето целува,
преди залеза си синьото небе,
макар само То да се сбогува,
казва му: "Вярвай ми обичам те"?
Дали, когато ярката луна-
сбогувайки се със звездите,
в галопа си любовен към деня,
им казва: "Обичам ви, сестрици"?
Дали морето целувайки брега,
с вълните - морските сирени,
в любов му се кълне така,
затуй наистина смирен е?
Дали, когато гледам те с очи,
в които цялата любов наднича,
дали докосва тя сърцето ти,
за да разбереш, колко те обичам?
Събрах от всички любовта -
от слънцето, морето и луната,
дарявам ти я с цялата душа,
да те обичам , това ми е съдбата!
Колко те обичам ли , аз не зная,
за любовта каква е мярката, кажи?
За да се вместя в нея най-накрая
и тази обич само ТЕБ да озари!
© Калина Влади Всички права запазени