О, Дете! О, мой царю всезвèзд!
В дебрите ми влез и пребродѝ ме! -
Волята ти ще изпълня с чест! -
Предан съм ти и недей щадѝ ме!
По клавишите ми щракаш ти -
букви, знаци и числа изписваш!
А сърцето ти в захлас тупти
и се чудиш, и дивѝш, и слисваш!
Аз съм твой приятел съкровен! -
Най обичам теб и се старая
да не бъркам, за да вярваш в мен
и чрез мен да усвоиш безкрая!
Нека двама с теб напред вървим
към познания и съвършенства!
Нека бъдещето доближим
и светът чрез нас да благоденства!!!
© Стоян Минев Всички права запазени