КОПНЕЖ (ПРЕДИ ОПЕРАЦИЯ)
Аз гледам през прозореца цветята,
огрявани от утринни лъчи...
И някак топло става ми в душата.
Дано това по-дълго продължи...!
Не искам днес да влизам в надпревара.
С времето, със себе си дори!
На този свят май всичко се повтаря
и по часовник всичко си върви.
Аз няма да сравнявам днес стрелките
с моето сърце, то ускорено си тупти!
Дано забави ритъма и нека
мигът на упование сега и тук
да продължи...
Ще видя ли отново аз цветята?
© Виолета Минчева Всички права запазени