Сглобих си кошница,
сложих вътре три яйца
и добавих малко веселба,
светъл празник е това,
а осмивките на нашите лица
ни обгръщат с топлина,
преди това децата
оцветяват нашите яйца,
оттам и идва любовта,
когато със червени пръсти
и очички пъстри чюпим яйца.
Произведението е участник в конкурса:
Великден е единственото време, когато е добре да сложиш всичките си яйца в една кошница »