На небето нощем се явяваш,
до косите на Вероника блестиш,
с мене ти света ще обиколиш,
за моето щастие ще известиш.
Разказвай ти, звезда на небосвода,
че търся любовта на край света,
аз знам, ще я открия ненадейно
в някой ден, покрита с лаврови листа.
А щом открия ненадейно любовта,
в миг ще засияем двама по света,
чисти и сърдечни през пролетта,
двама с теб ще създадем и песента.
© Никола Диманов Всички права запазени