Котешка история
Котето си хапва,
котето играе,
котето си спинка.
Приготвя си багажа
и накрая с новата си риза
тръгна към пандиза.
Върна се от там,
но горкото коте
получи ревматизъм.
Обади се по телефона:
- Ало, ало!
"Космодиск " ще искам.
Адресът е:
както влезете в дома ми
на ляво, на дясно
и после направо,
докато стигнете в хола.
© София Станчева Всички права запазени