Сред всички твари на земята,
сред всички твари на света
познавам животинка малка
и котка се нарича тя.
Игрива, пъргава, гальовна,
тя, котката, е най-чутовна.
И всички я обичат ней,
да я биеш ти - недей!
Красива, мъничка, скоклива.
Тя, котката, е най-игрива
и винаги тъй сладко мърка,
тъй както твойта баба хърка.
© Илияна Димитрова Всички права запазени