9.09.2005 г., 1:51 ч.

Котки 

  Поезия
1010 0 2

Синьото петно се влива

във палитра с  розов цвят.

Сламата не е щастлива

щом сама е в този свят.

Има нужда от цигара,

за да  я държи под пара,

но пък без да изгори.

 

 

Хищна локва в тръс преследва

две отчаяни очи,

без изобщо да напредва,

а в очите глас звучи.

Само глас параноичен

с произход метафизичен –

еднополюсен магнит.

 

 

Просто две самотни котки

върху течен парапет

стъпват бавно с фини нотки,

крачейки във пирует.

В тъмното очите светят,

докато не  се  досетят

как да се разминат.

© Гай Монтег Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ММмм.........Страшно хубаво.
  • определено интересно. Това просто доказва, че и в най-абсурдните неща има някаква логика.
Предложения
: ??:??