Аз съм крадец на мигове.
Крада ги за забавление.
Пък и заради тръпката.
Не ги продавам,
нито им нанасям повреди.
Просто ги открадвам...
и за миг те са мои.
Имам си и съучастник.
Ние с него обираме Времето заедно.
И миговете са наши!
За да ги изживеем...
споделено.
Той - с мен.
Аз - с него.
Не винаги се получава обаче.
Времето се изхитри
и си нае бодигарди -
Обстоятелствата.
Така понякога няма как
дори и миг да си откраднем.
Тогава унили, без своите мигове,
ние нямаме време... един за друг.
Аз и моят съучастник.
Ние сме крадци на мигове,
а миговете, които откраднем,
даряваме на спомените си заедно.
© Джули Всички права запазени
Шастлива 2008 година.
с обич.