Крадеш ли, или аз крада?
Промъкнах се в твоя свят,
пролетен дъждец поля ме
и пуснах корени и цвят.
Крада ли, или ти крадеш?
Страхуваш се, но идваш,
на забранените цветя
нежността да вдишваш.
Крадем ли и какво?
Времето безмилостно тече.
Можем ли да бъдем живи
без любов и тръпка в сърце?!
© Лилия Нейкова Всички права запазени