Изоставени на произвола на съдбата,
те пораждат болка и тъга в душата!
Кой го е грижа и се вълнува за тях!?
Кой ги забравя, когато мисли:"Успях!"?
Не мислите как на слабите да помогнете,
гледате сал как вие самите да се замогнете,
но истинското ни богатство е в сърцата -
добротата, благородството, човещината!
Вместо във всички вас любовта да надделява -
бедният днес единствено на Бога се надява,
защото мислите егоистично, първосигнално,
затова състоянието на държавата е жално!
И тъй - България затъва в кал,
че тя сега превърна се в идеал!
© Георги Всички права запазени