КРАЛИЦА
Някой броди в тъмното,
но не виждам никой,
някой дебне в тъмното,
но не зная кой е той,
преминава черна сянка зад мен,
усетих я веднъж
и никога не я забравих.
Криеше се тя и
неземна беше силата й,
дали някой виждал е
нещо подобно на това,
което се случва точно сега
в средата на една земя,
тайната си разкри пред мене тя.
И видях я тогава -
горда, изправена сама
и гледах омагьосан аз
и не знам каква беше таз
странна магическа игра,
в плен попаднах тогава
и никога не ще забравя.
Кралица се оказа тя,
пленявала мъжките сърца,
и волна като птица една,
седна до мене тя
и приказка златна разказа,
за стари отминали времена,
как родена била тя.
© Цецо Всички права запазени