Избери ме, мили, но няма да съм домакиня,
кажи ми, виждал ли си до краля да седи слугиня?
Гордостта ти къде ще е, не зная,
ако до теб седи прислужница, не дама.
Душичка, кротичка, свенлива, ако чакаш,
то най-добре стъпките ми чуеш ли, да бягаш...
Изглежда сбъркала съм страхливия ратай
със принц чаровен или някой самурай!
Избери ме, мили, дано не си колекционер,
не съм съкровище, не съм трофей.
Във витрина трудно можеш да ме сложиш,
мечтите ми в съндъче няма да затвориш!
Или ако целта ти е кукла, както барби,
която в шкафа да събира сажди,
то знаех си, сбъркала съм кухата глава на Кен
с рицарски доспехи, с лъскав шлем.
Ако се страхуваш от някаква жена,
то скрий се, не оставяй и следа!
Не искам актьори по пътя си да срещам,
нито за циркови спектакли желая да се сещам!
Не живея в розов и измислен свят,
не допускам клоуни във ръката със бутилка "Джак"...
Принце, сам решавай, това не е съдба,
какво ще яхнеш - кон или свиня?
П.С. Какъвто принцът, такъв му конят!
© Гергана Атанасова Всички права запазени