Някога отдавна във свят обикновен
пеперуда малка долетя във моя ден.
Донесе ми огнени, пъстри цветове,
за да стопи душевните ми ледове.
И опита се да влезе в моето сърце,
и пред портите му заигра хорце.
Но аз бях скрил всички ключове,
за да се спася от възможни шутове.
И чак сега си дадох сметка за това,
че свързал съм я единствено с лова
на пеперуди със мрежичка дебела
която, разбира се, любовта и е отнела.
И аз, прехвърчайки от цвят на цвят -
взех че осъзнах, че тя не е от този свят.
тя живеела е в по-красиво измерение
и не може да бъде просто за забавление.
© Есенен блян Всички права запазени