Аз исках къща да си купя,
да има двор и зеленина.
В простора да се влюбя
и да чувствам свобода.
А то с бомбени гърмежи,
ракети в чужди домове,
светът потъна в палежи,
невинни хора в гробове.
Очакваме примирие на фронта
или по-точно иска ни се нам,
но всеки си признава свойта,
площта в Украйна там.
"Когато на съседа къщата гори,
бягай и твоята гаси" , уви!
Народът с пословици добри
ни предупреждава в зори!
А то не беше ковид и беди,
не само тук, а и в чужбина,
поскъпване на ток и суровини,
народът ни и всичко срина!
Затова мечтата ми остана
да покълва бавно в пепелта.
Да чака Слънчев лъч огряна,
свободна, на славей песента!
© Кремена Арменчева Всички права запазени