Веднъж крокодил заговори маймуна,
криещ във ума си лошо намерение:
Със цел да натрие нейната муцуна
и да я подложи той на унижение.
- Омъжена ли си? - попита я лукаво
подготвен беше той за варианти два:
ако речеше да, ще каже той направо:
Маймуна като теб, че как така успя?
Ако отречеше със скръбна струна
щеше да я скърши със същия стил:
- Че да те вземе такава маймуна
някой трябва яко да се е напил.
Маймуната обаче отвърна незабавно:
- Как да се омъжа?- Нямам вече сили,
търся си съпруг от толкова отдавна,
но край мене има само крокодили.
© Таня Гулериа Всички права запазени