Кръстопът
"И когато го въвеждаха в Царството Небесно, един човек, озадачен от това, което вижда, попита един от ангелите:
- Защо и в Рая има престъпници, лъжци и прелюбодейци?
Ангелът не каза нищо, а просто подви ОПАШКА и замина някъде из дебрите Райски!!!"
Нищо свое не намирам в тази пустота.
И хората ги няма… безумна тишина!
Само фонът сменя цветовете си, но от какво значение са те,
когато празни са ръцете ми, когато няма накъде!
Виждам само своите мисли - ах, колко хиляди били!
И всички те са партизани - бушуват… търсят свободи!
Верен бях - на себе си... и на останалите бях-
какъв глупак съм бил!
Само болка от това познах!
Втренчен, гледах с дни стената
на стаята, в която съм живял.
Питах слънцето, небето и земята
защо така съм го избрал -
да бъда честен, истински и зрял?
Защо да не обърна добротата в злоба, болка и печал?
Не намерих отговор и все още не намирам…
май свърших с праведния път.
Озлобявам се и отпътувам -
от утре мой ще е светът.
С усмивка дяволита
и с измама във ръка -
ще превърна красотата
в прокоба, в нищета!
И така ще преуспея,
без да чувствам капка срам -
ще ме тупат по гърба,
ще ми казват колко съм голям.
Колко лесно стават тъй нещата,
колко е прекрасна късата пътека,
а старото ми аз САМО в далечината
с ек отеква… умира… вече не потрепва!
Моралът дебне слаби хора – злото крие свобода!!!
Така изглеждат днес нещата…
побързайте и изберете си страна
… поредна битка с неравни начала!
Зло, добре дошло при мен...
да кажем "чао" на съвестта!
Знам какво избрахте, хора -
ЗЛОБА В СВОИТЕ СЪРЦА.
Чиста безгранична свобода…
© Юнеско Чомски Всички права запазени
да кажем "чао" на съвестта!"
Навярно можеш Господ да излъжеш,
дори и дявола в живота си веднъж,
но себе си/без никакво увъртане/
не ще успееш, че е вътре в теб съдът.