Пияна съм от сълзи неизплакани,
преядох със преглътнати обиди,
наситих се на срещи недочакани
и ослепях от опити да видя
какво чак толкова намирала съм в тебе!?
Затръшна на душата ми вратата,
сърцето ми прерови като вестник -
прелисти го - на две, на три - с кафето,
"диагонален" преглед на печата.
За теб бях кръстословица от чувства.
Да ме решиш ти даже не опита.
Защо ти е, когато има други
със отговори - списък под чертата?
Преди да ме захвърлиш, доомачка
и малкото останало достойнство.
Но справих се и пак събрах листата,
на себе си написах нова версия.
Във ребус нов ще сложа нови питанки,
ще подредя обърканите мисли,
но най-отгоре, вместо "Кръстословица",
ще има надпис "Само за ценители".
© Валентина Драгнева Всички права запазени