Кукувицата
Самотна кукувица кука...
Това е всеки божи ден!
И тъмни сили предизвиква.
Съдбата вика и за мен!
Аз кукането ѝ пресмятам.
И бройките ѝ все броя!
Годините така пресмятам
в които имам до вървя
Аз в тия .приказки не вярвам,
но се поддавам, без да ща,
езичничнека във мен повтарям,
кошмари търся за през нощта!
И с кукувиците чудати,
минавам и аз през света.
И със такива постолати,
не мога да се разделя!
31.05.2010 Драгойново
.
© Христо Славов Всички права запазени