Култура, морал, етика и други
Каква култура бе, човек,
в този двадесет и първи век?
Всеки има компютър с мишка,
няма библиотека, няма книжка!
Казваш имало МОРАЛ!
Какъв? Като всеки е крал,
щом станал е човек
в този 21 -ви век!
За ЕТИКА говориш!
Иди вятъра да гониш!
Мода е в 21-ви век
от закона да кръшка човек!
Какво?! Някога имало е спорт!
И сега има, но от друг сорт!
Двама, голи-голенички,
правят секс пред всички!
Училище свещено тук пиши
и на децата го кажи,
че в училище се учи наука,
не се пие, не се пуши от скука!
Парламент и депутати!
Тях, всички народът ли ги прати?
Не! Има много от тях,
да влязат направили са грях!
Слушай! Какво ще ти кажа!
Яка е наш'та държава!
Кой каквото да ù прави,
сигурен съм, ще се оправи!
© Никола Яндов Всички права запазени