Купонът е горе!Там, на Балкана,
насред мезета лежи и пъшка
юнак с почти празна до дъно кана
и свинска мръвка, почти запръжка.
На една страна- салата с чушка,
на друга-чаша, на две строшена.
Очи тъмнеят, глава се люшка,
а пие още, егати фена!
Лежи юнакът, а чевермето
на жарък огън си се пече.
Пайнерка пее и кърши дупето,
от бъчвите руйно вино тече.
Купон е сега...За песни си е-
за мухабет песни.Грей и ти ,слънце,
поляната росна. Ще се затрие
и тоя юнак.Но, млъкни сърце!
Така си карат там, на Балкана-
юнакът лежи, виното тече,
авери наливат празната кана,
а слънцето пак пече ли, пече...
© Георги Янков Всички права запазени