Извини ме приятелю,че ми липсваше време,
да ти напиша по-кратко писмо,
нелаконичното ми творение може би ще отнеме
много по-важни мигове от твоя живот?
Истинските приятели си прощават,
но ако искаш,накажи ме и ти,
като от своето време спестяваш
и с отговор ме дълъг дариш.
Много по-трудно е
смислено,лаконичното изразяване,
продукт на Съзнание Будно
и на Компактни Представи.
Много по-лесно ми е когато,
подхващам многосюжетна и многообразна тема,
оставяйки инициативата в ръцете на ятото
и давайки възможност на героите,да определят обема.
Аз просто вървя подир тях,
споделяйки техните преживявания,
заедно с тях плача, настръхвам и заливам се в смях,
потопен в техните падения,пикове и капани...
Да разкажеш нещо съществено,важно,
но да го увиеш в компактност,
трябва да си подготвен много отдавна
и със себе си да си доста наясно.
05.10.2023г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени