24.06.2014 г., 2:04 ч.  

Къде отиваш 

  Поезия » Любовна
430 0 0

Къде си мислиш, че отиваш?

Залезът отдавна е заспал.

И в своето ложе е оставил

За тебе, вкаменени въглени и кал!

 

От спомени горещи ли се учиш.

На времето, пропуснал да сполучиш.

Когато, можеше да бъдеш със сан!

Сега е късно, не се залъгвай сам!

 

Къде си мислиш, че отиваш?

На север, в ледовете, за да мръзнеш сам?

Ще те настигнат бели нощи.

И ти ще страдаш неразбран!

 

От студовете и сърцето ще замръзне.

Не нужно ще ти служи, да тупти!

Отчаян с писмо ще ми отвърнеш

Сгреших, немога без искри!

 

Къде си мислиш, че отиваш?

В тайгата, за да потънеш в нейните гори!

Недей! Ще вие, шумът ще те срази!

За твоята незнайност - забрави!

 

На трудните места да разиграваш

Животът свой- за другите мечти!

Ще те принудят сам да умножаваш.

С мене щастливите си дни!

 

,

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??