Къде се ражда любовта…
дали във миг на съзерцание
от нежен допир на ръка
от топло, чувствено мечтание.
Дали в усмивка или в миг
на шепот нежен с устни слети
или в любовен кратък стих
сближил душите в двe вселени.
Къде се ражда любовта…
разтърсваща и земетръсна
побрала болка, гняв, съдба
порой сълзи, несподелени чувства.
Ще я познаеш, идва тя
без знак и горда, с жар в кръвта.
В безсънни нощи мисли впила
от страст, от порив, от душа.
Къде се ражда любовта
в прегръдка майчина и свята
от приказка разказана вълшебна
загърнала със мир сърцата.
Къде се ражда любовта…
в малък град, сред дивен бряг,
но ето я, пулсира тихо…
Ела любов, ела без страх!
Без теб, животът е пустиня!
© Валя Сотирова Всички права запазени