Къде си?
Искам да те видя, но не мога.
Чувам гласа ти някъде там в далечината.
Затичвам се към теб, но, за Бога,
май се лутам сама в пустотата.
Къде си?
Толкова далеч от моя живот,
на толкова истини разстояние!?
Остави тук моята любов
и замина без колебание.
Къде е онази усмивка,
която постоянно грееше на моето лице?
Коя е новата ти придобивка,
която ще те приюти в своето сърце?
Къде е онази - вечната - любов,
в която се кълнеше?
Къде е онзи сладък живот,
в който не болеше?
Ще изкореня сърцето от моите гърди,
ще го изхвърля там, където човек не минава.
Ще го направя, защото в него си ти
и само така бих могла да те забравя!
© Диди Попова Всички права запазени