О, музо на любовта,
защо на мен не се натрапваш?
Чупи парченце от плода,
тъй сладко други си отхапват.
Защо наричаш непочтен
копнежа ми любов да вкуся,
или лимита ти е превишен?
Награда негде да потърся...
Защо на мен не посвети
една любовна песен?
Поне един път се смили
в душата ми е тъжна есен...
Защо на другите угаждаш,
а мен така ме пренебрегна?
На другите любов присаждаш,
за мен е още по-потребна...
© Виктория Тасева Всички права запазени