Те отлитат на Юг,
че гнездата им там са по-здрави,
че по-топли са чуждите,
по-големи пари...
И по-сигурно е...
и по-добре управляват,
че по-бързо зараствали раните
и по-малко боли...
Но дали е така?
Дали още сънуват гнездата си-
опустели и тъжни
с тежки сламки от безкрили сълзи?
Те забравят понякога,
че най-скъпото е приятелството
и че Истината и Вярата
не струват пари!
Че животът е кратък,
А НАЙ-ХУБАВО Е ТУК В БЪЛГАРИЯ!
Те все някога ще се завърнат,
но дали, но дали
/напечелили много/
няма да са пропуснали МАЛКОТО -
ОНОВА НАЙ-СКЪПОТО,
КОЕТО НЕ СТРУВА ПАРИ?!....
© Веселка Стойнева Всички права запазени