7.08.2011 г., 22:40 ч.

Къпини 

  Поезия » Любовна
972 0 24

Наресала косите си, гората,

със брилянтин от дъхава роса,

зелените си кичури премята,

смутена от лъчите на деня...

Пътеката – пулсира като вена,

възбудена от жажда за живот;

под лапите на скитащото време,

във стъпките на тичащ порив нов...

Мечтите ни – красиви пеперуди,

в цветята търсят своите души,

а сенките ги мамят със заблуди,

намигайки им с паячни очи...

Потръпва  ароматната  къпина

в прегръдката на устните ти пак,

а моят дъх тъй лакомо я взима

и все по-ненаситен е - от глад...

 

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??