26.08.2006 г., 22:22 ч.

Кьрвава зора 

  Поезия
699 0 3
Последно изгрява денят
и сърцето ме стяга,
чашите с вино се пълнят,
пълнят се с кървава влага.

Утре ден на доблест ще да
стане, ден на разрушителна
война, от виното по-сладка
рана няма, щом настъпва
кървава зора.

По пътеката за сигурна
смърт, потегля човека и
влезе ли един път в боя
ще го тегли вечно сънят.

Звън от кристалните чаши
и крилати слова, които за
миг замъгляват безпристрастно
ума.

А на другия ден се разкрива
слънчево утре с разцъфтели
треви и,виждайки, човека се
сепва и забравя нощния пир,
но от съня той помни, че народа
може да живее в мир!

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво е!браво!
  • благодаря много!макар,че за мен оценката не е важна,каквато и да е тя,благодаря ти от сьрце за хубавите думи(те означават много повече).сигурно и за другите е така!МНОГО,МНОГО УСПЕХИ И ПОЗДРАВИ!!!
  • Харесва ми! /6/
Предложения
: ??:??