ЛАКОМНИК
На баницата със късметите
таз сутрин рано налетя,
подхвана я откъм кюшетата,
за миг тавата опустя.
Останалите две рибета,
три круши и един банан,
преглътна ги от раз и към кюфтетата
посегна нашият гурман.
Крило от пуйката и две смокини,
пуканки и жълт петмез,
за час трапезата ошета
любимият ни пекинез.
Заварихме го под елхата,
„ни лук ял, нито мерисал”,
закрил очички с лапичка,
във сладка дрямка онемял.
© Лордли Милордов Всички права запазени