Не съм безстрашен Ланселот
и мечът ми е даже книжен,
ти имаш своя Камелот -
семейната уютна хижа.
За тебе бих загинал в бой,
в дуел за обичта ти чиста,
у всеки мъж живее воин -
без дама на сърце е нищо...
Бъди прекрасна Гуиневир,
от любовта не се страхувай,
лежиш до твоя крал Артур
и мен задъхано сънуваш.
И в Камелот се будиш ти,
но без короната си страстна,
а Ланселот изгубиш ли,
изгубваш женското си царство.
© Михаил Цветански Всички права запазени