Танцуват ледени снежинки,
гонят се из белия простор.
Завъртат се, подскачат на пружинки
и падат в приказния двор.
Приказно света украсят
в снежно-бяла светлина.
С ледена прегръдка внасят
топлина в човешките сърца.
Блещукат като диаманти бели
на крайпътна светлина.
Изкусно от нощта са снели
всяка точка тъмнина.
Клоните отрупани надвисват,
поели белия панел.
Снежинки в бяло боядисват
среднощен приказен тунел.
Светлината нежно отразяват,
канят те на своя танц, безкраен.
С вълшебни стъпки поразяват.
Светът е тъй омаен и потаен.
Изпълняват свойте пируети,
вятърът е техния водач.
Небето в бяло тази вечер свети -
времето сега е преводач.
Тази приказна пиеса
с герои - ледени цветя
спуска своята завеса.
Потънал в бяло е света.
© Гергана Златева Всички права запазени