Легенда за любовта
Пиер: Хей, Съни! Спиш ли? Замълчи и слушай! Не чуваш ли някаква песен? Нещо витае из въздуха като приказно-нежна мъгла.
Всичко заглъхва! Дори песента на щурчето и пръщенето на огъня в огнището за онемели. Ето я пак! Съни, слушай! Колко е омайна! Хей, събуди се, Съни! Чуй песента!!!
Вятърът тихо запява,
някак влюбено мълви,
за моята Съни навява
песен на морски вълни!
Едно момче те обича,
то те сънува в нощта
и във вярност се зарича
на теб и любовта!
Нежни камбанки звънят
под утринната синева,
каменните пламъци кънтят:
„Обичам те! Ти си моя мечта!"
Това момче ще заплаче
капки утринна роса!
За теб е готово да изплаче
и океан от най-горещата вода!
Славейче мигом запява
за най-нежни милувки!
За теб то довява
от юг най-страстни целувки!
Хей, Съни, събуди се!
Чуй края на песента!
Ти на своето момче заречи се
в най-святото име ЛЮБОВТА !
Съни: О, Пиер! Всичко е удивтелно романтично! Обичам те! Затвори очи и ме целуни! Нека тази нощ бъде наша!
Nick Dracula
© Антон Городецки Всички права запазени