В песните от тези дни,
тъй много скръб и радост се откри,
легендите за рицарски съдби,
за дами пак изпаднали в беди,
за съкрушени в мъка огнени сърца,
за подлост мерзка и вярност до смъртта.
Легендите за всички тях родени,
в буреносни ветрове шептени,
в дни и нощи, в трепет и покой,
останаха единствено в сънища безброй
да будят миналото на нашите съдби.
© Светла Димитрова Всички права запазени