Тази вечер ще запазя мълчание,
гласът ми няма тихичко да те приспива.
Небето все по-мрачно ще да става
на звездите блясъка ще скрива.
Предлагам ти сделка с Южняка да сториш.
Дадох му сила със дъха си горещ
облаци черни в небето да гони,
да разкрива небесната шир.
Че оставих аз поздрав...
на Луната до теб.
Забърках поглед, милувка,
трепет, стон и копнеж.
В лъч надежда затворих ги,
нежно със плам.
Сделка с Южняка стори
или с Дявола черен
и целувката звездна за Лека нощ
от мен получи.
© Диана Бунева Всички права запазени
Лек и за теб.